Handtuingereedschap


Houd je ook zo van je tuin? Hieronder vind je enkele tips die het tuinieren makkelijker maken

  1. Maak een portfolio van je tuin.
    Houd bij waar je planten hebt gekocht en bewaar de kaartjes en labels van de planten Zodoende kan je altijd planten bijkopen om eventueel lege plekken op te vullen. Verder helpt een portfolio van je tuin om beter te plannen. Welke planten komen waar te staan, wanneer bloeien ze. Door bij te houden wanneer planten bloeien kan je een mix maken en er op die manier voor zorgen dat er het hele jaar door planten en bloemen bloeien in de tuin.
  2. Zorg voor goed handtuingereedschap Goed gereedschap is het halve werk, wordt er vaak gezegd. Maar dit is ook daadwerkelijk zo. Op deze website is veel handtuingereedschap te vinden. Maak een keuze, niet alleen op basis van uiterlijk, maar ook op basis van kwaliteit en maat. Een bezem of schep met een te korte steel zorgt voor rugklachten. Voor enkele euro's meer is er ook tuingereedschap te kopen met een steel die wel lang genoeg is. Klik hier om tuingereedschap te bekijken.
  3. Om potten minder zwaar te maken, kun je 1/3 tot 1/2 van de pot vullen met piepschuim of verpakkings chips
  4. Plant 'agressieve'planten zoals kattenstaart en bamboe in een plastic bak. Dit voorkomt dat de planten gaan woekeren. Verwijder wel de bodem van de bak zodat de wortels recht naar beneden kunnen groeien.
  5. Heb je een plant gekocht waar de wortels al vast in de pot zijn gegroeid. Maak de wortels dan eerst los, voordat je de plant in de volle grond poot. Hierdoor kunnen water en voedingsstoffen beter door de wortels worden opgenomen.