Handtuingereedschap

Sla kweken

Sla is een goede groeten om zelf in je tuin te verbouwen


Sla is een veelzijdige groente die gemakkelijk te verbouwen is in een tuin of zelfs in een container. Er zijn verschillende soorten sla, waaronder ijsbergsla, rode sla en romaine sla, elk met hun eigen unieke smaak en textuur. Sla is een groente die rijk is aan vitamines en mineralen en een geweldige aanvulling is op elke maaltijd.

Het verbouwen van sla begint met het kiezen van de juiste soort sla voor uw klimaat en de grootte van uw tuin. IJsbergsla is bijvoorbeeld een geweldige keuze voor koudere klimaten en doet het goed in kleinere tuinen, terwijl rode sla en romaine sla het beste groeien in warme, zonnige gebieden en vereisen meer ruimte.

Eenmaal de juiste soort sla gekozen, is het tijd om de grond voor te bereiden. Sla heeft vruchtbare, goed doorlatende grond nodig met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,8. Het is belangrijk om de grond te bemesten met een stikstofrijke meststof voordat u begint met zaaien.

Sla kan in de lente of in de herfst worden gezaaid. Plant de zaadjes ongeveer 1 cm diep en ongeveer 10 cm uit elkaar. Het is belangrijk om te weten dat sla geen stokken of hekken nodig heeft om op te groeien, dus zorg ervoor dat u geen steunstructuur heeft als u begint met zaaien.

Sla heeft veel zonlicht nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat u ze op een zonnige plek zaait. Houd de grond vochtig, maar niet overmatig nat, en geef de planten regelmatig water. Bemest de sla elke 2-3 weken met een stikstofrijke meststof om een ??gezonde groei te bevorderen.

Oogsten van sla begint meestal ongeveer 3-4 weken na het zaaien, afhankelijk van de soort sla. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op rijpe sla en om ze te plukken voordat ze te oud worden. Dit zal ervoor zorgen dat de plant blijft produceren gedurende de hele oogstperiode. Sla kan ook in successie gezaaid worden, dit betekent dat er steeds een nieuwe ronde gezaaid wordt, zodat er altijd sla beschikbaar is.