Handtuingereedschap

Wat te doen met het gemaaide gras ?

Gemaaid gras

Composteren of konijnenvoer ?


Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met gemaaide gras, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

Hier zijn een paar opties:

  1. Composteren: Gemaaide grasresten kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je composthoop. Voeg het gras toe aan de composthoop, samen met ander organisch materiaal, zoals bladeren en groente- en fruitresten. Het gras zal afbreken en bijdragen aan de vorming van voedzame compost voor je tuin.

  2. Mulchen: Je kunt het gemaaide gras gebruiken als mulchmateriaal in je tuin. Verspreid een dunne laag grasresten rond planten en bloembedden. Het zal helpen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodem te voeden naarmate het afbreekt.

  3. Voeden van dieren: Als je boerderijdieren hebt, zoals kippen of konijnen, kun je het gemaaide gras aan hen voeren. Zorg ervoor dat het gras schoon is en niet is behandeld met chemicaliën zoals herbiciden of pesticiden voordat je het aan dieren geeft.
     

  4. Groenafvalinzameling: In sommige gemeenten wordt groenafval apart ingezameld. Controleer bij je lokale afvalbeheerder of er speciale regels of containers zijn voor het inzamelen van gemaaide grasresten. Ze kunnen het gebruiken voor compostering op grote schaal of op andere manieren verwerken.

  5. Hergebruiken als bodembedekker: Als je een moestuin of bloembedden hebt, kun je een laag gemaaide grasresten gebruiken als tijdelijke bodembedekker. Het zal helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodem te beschermen.

Let op: Als het gemaaide gras is behandeld met herbiciden of pesticiden, is het mogelijk niet geschikt voor compostering of voeren aan dieren. Controleer altijd de instructies op de verpakking van de producten die je hebt gebruikt en volg de juiste richtlijnen voor het veilig verwerken van behandeld gras.

GARDENA Kooimesmaaier 400C Grasmaaier - Maaibreedte 40 cm - Gazons tot ca. 250 m²

GARDENA Kooimesmaaier 400C Grasmaaier - Maaibreedte 40 cm - Gazons tot ca. 250 m²

BLACK+DECKER grasmaaier op accu 'CLM3820L1' 36 V

BLACK+DECKER grasmaaier op accu 'CLM3820L1' 36 V

Pokon graszaad herstel | Geschikt voor 12.5 m²

Pokon graszaad herstel | Geschikt voor 12.5 m²