Dammers Steakhouse houtskool
Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Bigg Green Egg, Weber of Grill Dome.
Zuidafrikaanse houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt:
1. Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt.
2. Het brandt gelijkmatig en erg langdurig. Dus zuinig in gebruik.
3. Het brandt met zeer hoge temperatuur. Wat het vlees dus snel laat dichtschroeien.
4. Het spat tijdens het branden niet. Wat een stuk veiligheid betekent tijdens het grillen.
5. Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees.
6. Het bevat mooie grove stukken houtskool (40-120mm), zonder teveel gruis en stof
Wanneer we spreken over Zuidafrikaanse houtskool spreken we eigenlijk over hout van de Australische Acacia (Black Wattle) Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse, boom die veel voorkomt in Zuid Afrika. Onze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand. Er worden geen bomen voor gekapt.
Onze Zuidafrikaanse leverancier is dan ook FSC gecertificeerd.
Wij willen niet beweren dat Zuidafrikaanse houtskool de goedkoopste houtskool is, maar zonder twijfel wel de beste !
Verpakking: Dammers Restaurant houtskool is verpakt in een sterke papieren zak.(inhoud 10 kg)